Wat doen ondernemers tijdens de Coronacrisis? Waves members vertellen hun verhaal: Jeroen Wijnja en Jelle de Jong

“Je zit toch in je eigen bubbeltje, waar je mee bezig bent. Maar hoe denken andere mensen over hoe de wereld eruit ziet na Corona? Normaal praat je daarover aan de lunchtafel bij Waves, maar dat is nu weggevallen. Dan is het fijn om online toch mensen te blijven spreken.” 

Jeroen Wijnja en Jelle de Jong bieden met hun website dik.nl consumenten antwoorden en inspiratie voor allerlei producten, reizen, dating en nog veel meer. Maar door de corona crisis is niemand op meer zoek naar informatie over een dagje uit. En het boeken van Formule 1 reizen ligt helemaal plat. Hoe gaan deze ondernemers daarmee om? En hoe bereiden ze zich voor op hoe de wereld er uit ziet na de Corona Crisis?

Begin dit jaar vertrok Jeroen nog samen met zijn vriendin naar Australië voor een half jaar. Ze kwamen gedwongen eerder terug, overigens niet vanwege Corona. Het Nederland waar ze nu terug zijn gekomen ziet er heel anders uit. En dat heeft ook impact op dik.nl, de affiliate marketing website die Jeroen en Jelle samen hebben opgericht. Via dik.nl helpen ze consumenten met inspirerende en informatieve verhalen om te kiezen voor een product. De leverancier van het product betaalt dik.nl vervolgens voor het doorsturen van de klant. Sommige delen van deze business zijn volledig weggevallen, zoals uitjes en Formule 1 reizen. Gelukkig gaan andere gewoon door, zoals dating. Dat dwingt ze om opnieuw te kijken naar de producten waar ze over schrijven.

Jeroen en Jelle zijn nu vooral bezig met nadenken over de toekomst, welke projecten op lange termijn levensvatbaar zijn. In een recessie zie je dat mensen minder ver weg gaan op vakantie. “Uitjes in eigen land worden dan weer populair, zoals bijvoorbeeld kamperen. ” Om een beeld te kunnen vormen van wat de toekomst zal brengen wil Jeroen met zoveel mogelijk mensen van gedachten wisselen. “Ik zit bij een coworking space omdat ik het leuk vind om verhalen te horen van andere ondernemers en te horen wat bij hun goed gaat en waarmee succes halen. Waar ze tegenaan lopen.” Jeroen merkt dat het hem inspiratie geeft door zoveel mogelijk mensen te spreken.  “Je zit toch in je eigen bubbeltje, waar je mee bezig bent. Maar hoe denken andere mensen over hoe de wereld eruit ziet na Corona? Normaal praat je daarover aan de lunchtafel bij Waves, maar dat is nu weggevallen. Dan is het fijn om online toch mensen te blijven spreken.”

Toch mist Jeroen de space en de flexwerkplekken van Waves Coworking. “Dat je op een plek komt wat werk ademt. Iedereen is aan het werk en daar ga je zelf harder van. Als je anderen hard ziet werken. Nu je thuis bent heb je dat vergelijkingsmateriaal niet. “

Heb jij ook behoefte aan sparren met gelijkgestemde ondernemers? Kijk verder op onze site of neem contact op via info@wavescoworking.com

Meld je aan voor de Waves nieuwsbrief!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Waves Coworking. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Tot snel bij Waves?

Zet de juiste mensen bij elkaar en ze zullen elkaar inspireren en vooruithelpen!

We make Waves together!

5

Word lid van onze community

5

Kom flexwerken bij Waves. Dit kan op verschillende manieren: van je eigen private desk, tot het gebruik maken van onze hotdesks.