Hoe onderscheid je je als ondernemer van de rest?

Hoe stel jij jezelf voor tijdens netwerkborrels? Ben je de zoveelste coach voor iedereen of ben je dé coach voor mensen met ingewikkelde carrièreproblemen? Om een succesvol ondernemer te zijn, is het van groot belang om jezelf scherp in de markt te zetten. Hoe dan? Waves Coworking-member Roy Oosten heeft een aantal tips.

1. Begin met een plan

Je hebt besloten om een onderneming te starten. En dan? Dan ga je naar Roy Oosten, de marketingstrateeg en specialist in positionering: “Kort gezegd help ik ondernemers met ondernemen. Het eerste waar ik naar kijk is het plan. Wat wil je eigenlijk met je bedrijf? Hoe wil je dat je doelgroep je ziet? Ik stel veel vragen om onder andere de visie, doelen en positionering helder te krijgen. Dat plan moet staan als een huis, dat is de basis van je onderneming.”

2. Ken je niche

Waar ligt jouw kracht? Wat kan je echt heel goed? “Maak jouw niche zo specifiek mogelijk. Je wilt dat potentiele klanten het eerste aan jou denken als ze met een specifiek(e) probleem of opdracht zitten. Je wilt als het ware in hun hoofd kruipen.”

3. Wees trouw aan jezelf

Je kent het vast: mensen hebben jou na een tijdje in hun hoofd zitten en de opdrachten stromen binnen. Natuurlijk wil je succesvol zijn en geld verdienen, dus je neemt alle opdrachten aan. “Daar ligt een gevaar op de loer.” Want passen al die opdrachten wel bij je? Of zitten er een paar tussen die niet zoveel te maken hebben met jouw niche en je er simpelweg bij doet? “Wees trouw aan je eigen plan en focus je op jouw niche. Houd jezelf scherp in de markt en ga niet je imago switchen van een specialist naar een generalist. Daar help je jezelf niet mee en ook de klant niet.” Kortom: durf nee te zeggen en vertrouw op jezelf.

4. Heb geduld

Dan als laatste: geduld. “Soms kan het maken van een plan zo’n twee maanden tijd in beslag nemen. Dat betekent nog niet dat daarna de opdrachten binnenstromen. Blijf het wel proberen, want aan een sterk plan ligt het niet. Heb gewoon heel veel geduld en geef niet op!”

Kom naar de workshop: werken aan je marketingpropositie

Enthousiast? Dan wil je vast meer weten! Roy Oosten geeft op donderdag 21 november 2019 van 16.00 tot 18.00 uur een workshop marketingpropositie met praktische tips die je direct zelf kunt toepassen in jouw communicatie. Locatie: Waves Coworking. Kosten: 200 euro voor introducés, gratis voor members van Waves.

Inschrijven via https://www.meetup.com/Waves-Coworking/events/265682662/

Meld je aan voor de Waves nieuwsbrief!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Waves Coworking. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Tot snel bij Waves?

Zet de juiste mensen bij elkaar en ze zullen elkaar inspireren en vooruithelpen!

We make Waves together!

5

Word lid van onze community

5

Kom flexwerken bij Waves. Dit kan op verschillende manieren: van je eigen private desk, tot het gebruik maken van onze hotdesks.